• Tickets

   No tickets in this group.
  • 45-toeren avond, een muzikale reis

   Grand Theatre Boekhandel, vrijdag 19 januari

   € 19,50

   Add to Cart
Contact
club@bndestem.nl
088-0139920, keuze 5
About this event

Grand Theatre Boekhandel op 45 toeren

Grand Theatre Boekhandel in Breda staat op vrijdag 19 januari geheel in het teken van de muziek. Muziekkenner Vic van de Reijt neemt de abonnees mee op een muzikale reis naar het 45 toeren-tijdperk.

Grietje Braaksma is alweer twee jaar actief als vestigingsmanager van Grand Theatre Boekhandel. “Het gebouw is weer helemaal gaan leven en is meer dan een boekhandel. Mensen komen hier gezellig lunchen en we houden hier regelmatig thema-avonden rond boeken of schrijvers. Die bijeenkomsten zijn ook altijd een groot succes”, zegt Braaksma. Het Grand Theatre is een bouwkundige blikvanger met de Moorse voorgevel en toren en een mix van verschillende stijlen: Amsterdamse school, Art Déco, Art Nouveau en Jugendstil. Braaksma: “Dit is natuurlijk een prachtige omgeving voor activiteiten. Er gebeurt hier altijd wat: overdag is er altijd aanloop. Maar ook hebben we vaak thema-avonden die goed worden bezocht.”

Muziekkenner

In de tijd van het jaar die vooral in het teken lijkt te staan van de Top 2000 op Radio 2, heeft het Grand Theatre een eigen muzikaal programma opgezet met de uit Breda afkomstige Vic van de Reijt. “Vic is al jaren uitgever en publicist. Maar hij is natuurlijk ook vooral bekend als muziekkenner bij uitstek. Hij heeft regelmatig thema-avonden gehouden rondom muziek in Paradiso in Amsterdam.”

Aan het begin van het programma zal BN DeStem-journalist Jacques Hendriks Vic van de Reijt interviewen over de geschiedenis van de popmuziek. Vervolgens wordt de film A Prairie Home Companion getoond. “Het is een heerlijke vrijdagavondfilm met geweldige acteurs zoals Meryl Streep en Woody Harrelson”, vertelt Braaksma enthousiast. “Het was de laatste film van regisseur Robert Altman. Het verhaal gaat over de laatste uitzending van een radioprogramma. De film is echt hilarisch.”

Dansvloer

Daarna is het dansen geblazen, zegt Braaksma. “Vic van de Reijt draait platen, samen met Ron Tebbens. De dansvloer gaat open zodat we het nieuwe jaar kunnen vieren. Dan wordt het dansen geblazen in ons prachtige Grand Theater. Belangstellenden moeten zich op tijd aanmelden want we kunnen maar 125 mensen bergen.”

 

Informatie

Datum: Vrijdag 19 januari 2018

19.00 uur inloop, 19.30 uur aanvang

Locatie: Grand Theatre Boekhandel, Van Coothplein 17B, 4811 NC Breda.

Kosten:  19,50 euro per persoon (koffie/thee, film en drankjes gratis)

 

Voorwaarden 

BN DeStem behoudt zich het recht voor het evenement bij onvoldoende deelname te annuleren. Wij nemen dan contact met u op voor deelname op een andere datum of restitutie van uw betaling. Uw reservering is na betaling definitief. Annuleren is niet mogelijk.

Grand Theatre Boekhandel
Van Coothplein 17B
4811 NC Breda
NL