• Tickets

   Geen tickets in deze groep.
  • Audiovisueel & interactief bezoek + proeverij de Koninck

   Woensdag 28 juni, 10.30uur

   € 10,00
  • Audiovisueel & interactief bezoek + proeverij de Koninck

   Woensdag 28 juni, 14.00uur

   € 10,00
  • Audiovisueel & interactief bezoek + proeverij de Koninck

   Woensdag 5 juli, 10.30uur

   € 10,00
  • Audiovisueel & interactief bezoek + proeverij de Koninck

   Woensdag 5 juli, 14.00uur

   € 10,00
BN DeStem Club
club@bndestem.nl
088-0139920 (keuze 5)
Bekijk alle evenementen
Over dit evenement

De Koninck brengt leven in de brouwerij

Een activiteit van PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad.   

De meeste bewoners van het zuiden van ons land zijn wel bekend met de bieren van De Koninck. Lezers van deze krant kunnen nu nader kennismaken met de Antwerpse brouwer. De Koninck heeft voor ons een speciaal arrangement samengesteld voor een bezoek met een proeverij van drie bieren.

De Koninck is een echt Antwerps icoon, vertelt marketing- en communicatiemanager Laurence Piens in Stadsbrouwerij De Koninck. Het pand aan de Mechelsteenseweg is sinds kort prachtig gerestaureerd en biedt nu plaats aan een schitterende brouwerij met tien interactieve thema-kamers voor de bezoekers en uiteraard ook diverse bars.

“Er wordt hier nog steeds bier gebrouwen”, legt Laurence Piens uit. “De bezoekers komen in de verschillende themaruimtes alles te weten over Antwerpen als Bierstad en over Belgische bieren.”

Zintuigen

De deelnemers maken een interactieve tour op eigen gelegenheid, zonder gids. De historie van Antwerpen wordt belicht, evenals de typische Belgische bierglascultuur. Alle zintuigen worden daarbij geprikkeld. “Het hele brouwproces wordt in beeld gebracht”, zegt de communicatiemanager. “De bezoekers lopen over een brug boven de brouwzaal. Ze zien het hele proces in werking. De brouwerijen en de verschillende bieren van de Duvel Moortgat-groep worden onder de aandacht gebracht. En natuurlijk krijgen de deelnemers na afloop een plankje met drie proefglazen van onze De Koninck-bieren. In ieder geval het bekende Bolleke De Koninck, de Triple d’Anvers én bovendien nog een compleet nieuw speciaalbier.” 

Breed publiek

Het is dan ook geen wonder dat bezoekers van over de hele wereld De Stadsbrouwerij weten te vinden. “In februari mochten we de 100.000e bezoeker verwelkomen. We krijgen veel enthousiaste reacties. De rondleiding is ook echt voor iedereen interessant; niet alleen voor de beer geek, maar ook voor kinderen vanaf zes jaar. We mikken op een breed publiek en ontvangen hier ook regelmatig vrouwenverenigingen.”

De Stadsbrouwerij is een echt ‘belevingscentrum’, zegt Laurence Piens. “Hier wordt ook de geschiedenis van Antwerpen verteld. En we hebben hier ook een ambachtelijke slager, een kaaswinkel, verschillende restaurants, een bakker, fietsenwinkel en een culinair fotograaf die workshops geeft. Ook is er een chocolatier. Door al deze activiteiten ontstaan hier door kruisbestuiving nieuwe ideeën, zoals een brouwsel met de naam Mint the Chocolate. Er is dus volop leven in de Stadsbrouwerij.”

 

Voorwaarden 

De titels van de Persgroep behouden zich het recht voor het evenement bij onvoldoende deelname te annuleren. Wij nemen dan contact met u op voor deelname op een andere datum of restitutie van uw betaling. Uw reservering is na betaling definitief. Annuleren is niet mogelijk.

De Koninck Antwerpen
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen
BE